Sposób przygotowania:
Mieszanka sałat z krewetkami
Krewetki oczyścić i umyć. W garnku zagotowac niewielką ilość wody, wymieszać z kostka bulionową oraz trzema przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz dużą szczyptą oregano. Dolać 150 ml białego wina, sól,pieprz.Wrzucić krewetki i gotować pod przykryciem pare minut.Osączyć.Z pozostałego wina, dwóch łyżek oliwy, przeciśniętych 3 ząbków czosnku oraz szczypty soli zrobić marynatę.Zalewamy nią krewetki przykrywamy i wstawiamy do lodówki na ok 2 godz.Liście myjemy, osuszamy. Układamy na dużym talerzu. Przygotowujemy sos: do octu dodajemy szczyptę soli, mieszamy aby sie połączyły.Dodajemy resztę czosnku, nieco pieprzu i polwamy powstałym sosem nasze liście na talerzu.Na to nakładamy nasze krewetki (na całość lub z brzegu).Smacznego.