Sposób przygotowania:
Mieszanka warzywna do zup na kilka obiadów mrożona
Dynię kroimy w dość drobną kostkę, seler obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach, tak samo robimy z marchewką oraz pietruszką, por kroimy w paseczki a natkę selera na drobno wszystko razem mieszamy i rozkładamy do woreczków, patisony trzeba obgotować i wystudzić zanim doda się je do mieszanki warzywnej. Wielkość woreczków oraz warzyw ustalamy sami według ilości osób na ile gotujemy obiad. Warzywa możemy dodawać różne jakie tylko chcemy. Robię takie mieszanki warzywne sama, używam ich kiedy mam ochotę na zupę warzywną, można je modyfikować według własnego uznania i dostępności warzyw, niektóre warzywa mamy z własnej działeczki, inne dokupione, czasami zmieniam skład takiej mieszanki, dodaję np. groszek, brukselkę, zieloną fasolkę szparagową. Czasami jak mi brak jakiegoś składnika dodaję go później. Wkładam do zamrażalnika i gotowe. Bardzo wygodne w użyciu jak trzeba szybko zrobić obiad. Najpierw wrzucam mięso do garnka, wlewam wodę, wsypuję sól, dodaję liść laurowy, i się gotuje, później wrzucam taką mieszankę warzywną, gotuję do miękkości doprawiam do smaku i gotowe.

