zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Miętowe babeczki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Babeczki o aromacie i smaku mięty

Miętowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miętowe babeczki

 

  • 100 g czekolady miętowej ( nadziewanej )
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 2 jajka
  • 125 ml oleju
  • 150 ml mleka 3,2%

Sposób przygotowania:

Miętowe babeczki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier waniliowy i brązowy. Czekoladę pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Widelcem wymieszać suche składniki. Do drugiej miski wlać olej i mleko po czym dodać jajka i wymieszać. Masę płynną wlać do suchych składników i widelcem wymieszać ciasto. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i rozłożyć ciasto do papilotek. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu babeczki wystudzić najlepiej na kratce.
Miętowe babeczki
najpierw należy przygotowac osobno składniki okre i suche
Miętowe babeczki
połączyć suche i mokre składniki w masę ...
Miętowe babeczki
papilotki napełnić przygotwanym ciastem ...
Miętowe babeczki
babeczki piec 30 minut w 180 stopniach ...