kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Migdałowa kruszonka na ciasto.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatna migdałowa kruszonka na ciasto.

Migdałowa kruszonka na ciasto.

Składniki:

Migdałowa kruszonka na ciasto.

 

  • niepełna 1/2 szklanki płatków migdałów
  • pół kostki masła
  • 1 stołowa łyżka roztopionego masła
  • 3 stołowe łyżki cukru pudru
  • 5 stołowych łyżek mąki krupczatki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Migdałowa kruszonka na ciasto.
Migdały prażymy na suchej patelni przez 2 minuty.Uprażone migdały mają lepszy smak.Po uprażeniu miksujemy na miazgę.Mąkę wsypujemy do miski,dodajemy pokrojone pół kostki masła i 1 stołową łyżkę roztopionego masła.Wsypujemy zmiksowane migdały i 3 stołowe łyżki cukru pudru.Wyrabiamy kruszonkę palcami.Gotową kruszonką