Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy szpinak i przeciskamy przez praskę czosnek.
4. Ser mozzarella ścieramy na tarce.
5. Paprykę myjemy, kroimy na pół i i wydrążamy z niej miąższ.
6. Ugotowany ryż łączymy ze szpinakiem oraz połową startego sera, doprawiamy solą, pieprzem, wędzona czerwoną papryka i kurkumą. Przekładamy farsz do papryki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 20 minut.
7. Po tym czasie posypujemy papryki pozostałym serem mozzarella i zapiekamy ponownie, aż się ser rozpuści.
2. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy szpinak i przeciskamy przez praskę czosnek.
4. Ser mozzarella ścieramy na tarce.
5. Paprykę myjemy, kroimy na pół i i wydrążamy z niej miąższ.
6. Ugotowany ryż łączymy ze szpinakiem oraz połową startego sera, doprawiamy solą, pieprzem, wędzona czerwoną papryka i kurkumą. Przekładamy farsz do papryki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 20 minut.
7. Po tym czasie posypujemy papryki pozostałym serem mozzarella i zapiekamy ponownie, aż się ser rozpuści.