Sposób przygotowania:
Migdałowe babeczki z bakaliamiETAP 1:
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce zimne masło i cukier puder, posiekać.
ETAP 2:
Następnie dodać żółtka, mielone migdały, cukier z wanilią i gęstą śmietanę.
ETAP 3:
Z przygotowanych składników szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut.
ETAP 4:
Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić przygotowane foremki do babeczek. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika.
ETAP 5:
Piec na złoty kolor w temp 180 stopni. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i włożyć po kawałku suszonej śliwki.
ETAP 6:
Masło utrzeć z masłem orzechowym i kakao. Wymieszać ze zmielonymi herbatnikami, doprawić do smaku. Tak przygotowaną masą napełnić babeczki, ozdobić płatkami migdałowymi i pokrojonymi w kostkę morelami ze skórką pomarańczową.
weronikaS