aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

migdałowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka, polecam.

migdałowe ciasteczka

Składniki:

migdałowe ciasteczka

 

  • 3 jajka,
  • 400 g cukier puder,
  • 250 g mąka,
  • 50 g migdaly,
  • 400 g serek mascarpone,
  • 50 g platki migdalowe,
  • do smaku Sól

Sposób przygotowania:

migdałowe ciasteczka
Dwa jajka ucieramy z 200 g cukru pudru. Masa musi byc dotrze utarta do bialosci. Nastepnie dodajemy mąkę. Migdały mielimy dodajemy do masy. Ciasto musi byc dobrze wyrobione. pod ciasto podsypujemy make i walkujemy i wykrawamy ciasteczka za pomoca szklanki. Z serka i plastkow migdalow robimy droga mase. Smarujemy nia wyciete z ciasta ciasteczka. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.