Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Migdałowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Następna propozycja na pyszny deser, tym razem to migdały są tu w roli głównej

Migdałowe ciasteczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Migdałowe ciasteczka

 

  • 3 szkl mąka,
  • 210 dag cukier puder,
  • 25 dag masło,
  • 4 szt żółtka,
  • 10 kropel aromat migdałowy,
  • 5 dag migdały mielone,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe ciasteczka
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać cukier puder, żółtka, mielone migdały, aromat i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Rozwałkować, wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu przekładać kremem owocowym lub marmoladą. Oblać polewą, posypać wiórkami kokosowymi lub zmielonymi migdałami.
Migdałowe ciasteczka
Etap 1
Migdałowe ciasteczka
Etap 2
Migdałowe ciasteczka
Etap 3