Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto żądło
1.Drożdże rozkruszyć, wsypać 1 łyżkę cukru i wlać 3 łyżki ciepłego mleka. Rozetrzeć, posypać łyżeczką mąki ,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. 2.Na stolnicę wsypać mąkę, cynamon,wyrośnięte drożdże,ciepłe mleko, miód i olej. Wszystko dokładnie zagnieść i dobrze wyrobić . Ciasto powinno odklejać się od rąk. Zrobić kulkę i odstawić do wyrośnięcia. 3.Na blaszkę 32x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto na dno i równomiernie wyrównać. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 15 min. 4 W garnuszku roztopić miód dodać masło i migdały. Posmarować wierzch ciasta . 5 Piec w 200 stopniach C około 25 min. 6.Mleko zagotować , odlewając część na rozrobienie budyniu.Do gotującego się mleka wlać budyń i ugotować na gęsto.Pozostawić do wystudzenia. 7 Masło z cukrem utrzeć do białości, a następnie dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. 8. Ciasto lekko przestudzone dzielimy na dwie części i przekładamy kremem. .