Sposób przygotowania:
Babka piernikowa
Masło rozpuszczamy na patelni, studzimy. W międzyczasie wybijamy do miski jajka i wsypujemy oba cukry, miksujemy.
Gdy masa jest ubita dodajemy przesiane przez sitko oba mąki z proszkiem do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i miksujemy przez chwilę. Wlewamy roztopione masło i ponownie miksujemy do połączenia się składników.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Gdy masa jest ubita dodajemy przesiane przez sitko oba mąki z proszkiem do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i miksujemy przez chwilę. Wlewamy roztopione masło i ponownie miksujemy do połączenia się składników.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.