Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Migdałowe gałeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Migdałowe gałeczki w herbatnikach

Migdałowe gałeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Migdałowe gałeczki

 

  • 1 kostka masła
  • 1 szkl cukru pudru
  • 4 łyżki kakao
  • 35 szt herbatników
  • 1 aromat migdałowy

Sposób przygotowania:

Migdałowe gałeczki
Kostkę masła utrzeć w robocie. Następnie dodać cukier puder i nadal ucierać na gładką masę. 25 szt herbatników rozgnieść na drobny pył wałkiem na stolnicy. Do ucieranego masła z cukrem dodać rozdrobnione herbatniki, kakao, aromat migdałowy i wszystko ucierać do uzyskania gładkiej masy. Gotową masę wstawić na 30 min do lodówki żeby lekko stwardniała. A w tym czasie rozdrobnić resztę herbatników do obtaczania gałeczek. Po wyjęciu z lodówki z masy formować małe kuleczki i obtaczać w herbatnikach. Przed podaniem należy schłodzić ich w lodówce aby były twarde. Smacznego!
Migdałowe gałeczki
Migdałowe gałeczki
Migdałowe gałeczki