Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Migdałowe kluseczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

pyszny dodatek do zup owocowych na ciepło i zimno

Migdałowe kluseczki

Składniki:

Migdałowe kluseczki

 

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe kluseczki
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać (posiekać a nie mielić – kawałeczki migdałów mają być wyczuwalne). Można też rozdrobnić blenderem. Dodać mleko/śmietankę, mąkę i sól, wymieszać – ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę, rozprowadzić po całej powierzchni, usmażyć naleśnik z obu stron, Zdjąć na talerz, przestudzić, pokroić w paseczki jak makaron.

Tagi:

jajko jajka