czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Migdałowe makaroniki 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne migdałowe ciasteczka- beziki.

Migdałowe makaroniki 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Migdałowe makaroniki 3

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe makaroniki 3
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier puder i ubić na lśniącą pianę. 1/3 masy odłożyć. Migdały wraz ze skórką zmiksować za pomocą blendera. Wraz z cynamonem dodać do większej części piany. Na blaszkę wyłożoną pergaminem nakładać za pomocą łyżki porcje migdałowej masy. Następnie przy użyciu szprycy wyciskać pasek jasnej masy bez dodatków. Piec ok. 20 min w temp. 170st.
Migdałowe makaroniki 3
Białka ubijamy ze szczyptą soli i z cukrem
Migdałowe makaroniki 3
Łyzką nakładać porcje ciemnego ciasta na blasze
Migdałowe makaroniki 3
Za pomoca szprycy wyciskać masę z białek