WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Migdałowe naleśniki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki o smaku migdałowym zwinięte z serem i obsmażane na patelni. Pyszny obiad lub deser dla dzieci i dorosłych.

Migdałowe naleśniki z serem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Migdałowe naleśniki z serem

 

  • 1 jajko
  • 1 czubata szklanka mąki pszennej tortowej
  • 1 cukier migdałowy 15g
  • 1 łyżka cukru zwykłego + 3 łyżeczki do farszu
  • szczypta soli
  • 1,5 szkl. mleka
  • 500 g chudego sera w kostce
  • 1 cukier waniliowy 32 g
  • cukier puder do oprószenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Migdałowe naleśniki z serem

ETAP 1:

Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe czyli: mąkę pszenną tortową, szczyptę soli, cukier migdałowy, 1 łyżkę cukru zwykłego, 1 jajko i 1,5 szklanki mleka.

Wszystko zmiksować mikserem na niedużych obrotach aż ciasto nabierze jednolitej konsystencji i nie będzie grudek. Naleśniki smażyć na patelni na oleju z obu stron. Po usmażeniu wykładać na talerz. Powinno wyjść 5 naleśników o średnicy ok. 20-24 cm.

Naleśniki przestudzić. Ser wyłożyć do miski. Wsypać cukier waniliowy i 3 łyżeczki cukru zwykłego i dobrze wszystko wymieszać. Farszem smarować naleśniki i zwijać je w ruloniki.

Zwinięte naleśniki pokroić na połówki i ułożyć na patelni. Obsmażyć naleśniki z każdej strony i zdjąć na talerz. Posypać cukrem pudrem.

Migdałowe naleśniki z serem
Naleśniki z serem obsmażone i wyjęte na talerz
Migdałowe naleśniki z serem
Naleśniki zwinięte z serem pokrojone na połówki włożone na patelnię
Migdałowe naleśniki z serem
Zwinięte naleśniki z farszem serowym przed obsmażeniem
Migdałowe naleśniki z serem
Naleśnik posmarowany farszem serowym przed zwinięciem
Migdałowe naleśniki z serem
Wymieszany ser z cukrem waniliowym i zwykłym