kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1230]

Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na lekkie i dietetyczne, pieczone kotlety rybne. Z dodatkiem czerwonej papryki ładnie wyglądają i super smakują. Polecam.

Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką
Rybę pozbawiamy ości i skóry. Paprykę myjemy i kroimy ( kawałek zostawiamy do dekoracji ) w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki.

W maszynce do mięsa mielimy rybę z cebulą, czosnkiem dwa razy. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy masę. Dodajemy pokrojoną paprykę i wyrabiamy masę.

Formujemy spore kotlety i lekko spłaszaczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem dekorujemy listkami rukoli i pokrojoną paprykę.
Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką
Z ryby usuwamy oście i skórę, później mielimy.
Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką
Umytą paprykę kroimy w kosteczkę, obraną cebulę kroimy na mniejsze kawałki.
Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką
Do zmielonej ryby dodajemy bułkę tartą, przyprawy i jako.
Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką
Pokrojoną paprykę dokładnie do masy na kotlety i mieszamy.