Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką
Rybę pozbawiamy ości i skóry. Paprykę myjemy i kroimy ( kawałek zostawiamy do dekoracji ) w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki.
W maszynce do mięsa mielimy rybę z cebulą, czosnkiem dwa razy. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy masę. Dodajemy pokrojoną paprykę i wyrabiamy masę.
Formujemy spore kotlety i lekko spłaszaczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem dekorujemy listkami rukoli i pokrojoną paprykę.
W maszynce do mięsa mielimy rybę z cebulą, czosnkiem dwa razy. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy masę. Dodajemy pokrojoną paprykę i wyrabiamy masę.
Formujemy spore kotlety i lekko spłaszaczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem dekorujemy listkami rukoli i pokrojoną paprykę.
biedroneczki