Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Dorsz z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polędwica z dorsza zapieczona z pieczarkami i żółtym serem jest smaczna, zdrowa i doskonale sprawdzi się na szybki obiad.

Dorsz z pieczarkami i serem

Składniki:

Dorsz z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z pieczarkami i serem

ETAP 1:

Dorsz z pieczarkami i serem
Umyte, oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę

Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.

ETAP 2:

Dorsz z pieczarkami i serem
Pieczarki smażymy na oleju i przyprawiamy solą i pieprzem

Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju, oprószamy solą i pieprzem.

ETAP 3:

Dorsz z pieczarkami i serem
Polędwice z dorsza przyprawiamy z obu stron solą

Polędwica z dorsza solimy z obu stron i układamy w naczyniu do pieczenia wyłożonym papierem do pieczenia.

ETAP 4:

Dorsz z pieczarkami i serem
Na kawałkach ryby układamy porcję pieczarek i plaster sera

Na każdej porcji dorsza układamy porcję pieczarek i plaster sera.
Pieczemy w 200 st. C przez 20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.