Sposób przygotowania:
Miks grzybowy
Na samym początku gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie a potem odcedzamy go i wyciągamy z woreczków aż do przestygnięcia. następnie grzyby namaczamy w wodzie i pozostawiamy na 1 godzinkę.Potem odcedzamy, przestudzamy i kroimy na mniejsze kawałki.Później pietruszkę i marchewki obieramy ze zbędnej skórki opłukujemy, wysuszamy i zcieramy na tartce o dużych oczkach.Wnet jajka gotujemy na twardo i zalewamy je zimną wodą, studzimy oraz obieramy ze skorupek. I kroimy w drobną kostkę.Następnie cebulę obieramy ze zbędnej suchej skórki i drobno kroimy w kosteczkę.Smażymy na oleju wraz z pietruszką i marchewką. Pod koniec naszej pracy podsmażone warzywa łączymy z ryżem i grzybami, dokładamy pokrojone jajka i całość dokładnie mieszamy.Przyprawiamy pieprzem, solą,koncentratem pomidorowym. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze190 stopni.
edytaha
Babciagramolka
Przydało by się je jeszcze ugotować przed zapiekaniem