Sposób przygotowania:
Milky Way-2
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cały czas ubijać, dodawać żółtka i dalej ubijać. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, lekko mieszając. Dodać olej i wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
MASA MLECZNA:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masę wyłożyć na wystudzonym biszkopcie i wyrównać. Wierzch posypać kakao i ułożyć batoniki Milky Way pokrojone na plasterki. Wstawić do lodówki.
SMACZNEGO :)
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cały czas ubijać, dodawać żółtka i dalej ubijać. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, lekko mieszając. Dodać olej i wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
MASA MLECZNA:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masę wyłożyć na wystudzonym biszkopcie i wyrównać. Wierzch posypać kakao i ułożyć batoniki Milky Way pokrojone na plasterki. Wstawić do lodówki.
SMACZNEGO :)
marietta