Sposób przygotowania:
Mini ciasto bez pieczeniaETAP 1:
Kwadratową foremkę o wymiarach ok. 16x16cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć ok. 6 herbatników. 1szkl. mleka zagotować w 0,5szkl. mleka rozmieszać cukier, budyń i mąkę. Wlać na gotujące się mleko i mieszając ugotować gęsty budyń. Wystudzić.
Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na herbatniki i wyrównać. Na kremie ułożyć drugą warstwę herbatników. 1 litr mleka podgrzać do zagotowania. Jajka zmiksować ze śmietaną. Wlać na gorące mleko i podgrzewając mieszać, aż zacznie się oddzielać twarożek. Odcedzić dobrze i przestudzić.
Ser zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem. Wyłożyć na herbatniki. Ułożyć trzecią warstwę herbatników. Czekoladę połamać i rozpuścić w gorącej śmietanie. Posmarować ciasto i schłodzić w lodówce.
Gdy się ściśnie pokroić na kawałki.