Sposób przygotowania:
Mini kotleciki z kaszy quinoa z serem
Quinoa dokładnie opłucz i odsącz. Następnie ugotuj według przepisu na opakowaniu producenta.
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na patelni; szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystko dodaj do ugotowanej kaszy, razem z jajkiem, serem, bułką tartą, przyprawami i dokładnie wymieszaj.
Uformuj kotleciki, jeśli kleją się do rąk dodaj odrobinę więcej bułki tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na patelni; szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystko dodaj do ugotowanej kaszy, razem z jajkiem, serem, bułką tartą, przyprawami i dokładnie wymieszaj.
Uformuj kotleciki, jeśli kleją się do rąk dodaj odrobinę więcej bułki tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.