WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1863]

Mini pączki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie do zrobienia mini pączki czekoladowe na serkach homogenizowanych czekoladowych. Puszyste i mięciutkie.

Mini pączki czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini pączki czekoladowe

 

  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka budyniu śmietankowego w proszku
  • 180g serka homogenizowanego czekoladowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mini pączki czekoladowe

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną tortowa, proszek do pieczenia, budyń i cukier waniliowy. Wymieszać. Wbić jajko, dodać serek homogenizowany. Wszystko wymieszać łyżką na gęste ciasto.

W garnku rozgrzać olej. Rękami posmarowanymi olejem formować małe pączki i wkładać na rozgrzany olej.

Smażyć z obu stron na rumiano i wykładać na ręczniki papierowe.

Po lekkim przestudzeniu obtoczyć w cukrze pudrze.

Mini pączki czekoladowe
Pączki po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Mini pączki czekoladowe
Mini pączki czekoladowe w trakcie smażenia na oleju
Mini pączki czekoladowe
Ciasto na mini pączki wymieszane w misce
Mini pączki czekoladowe
Składniki na pączki czekoladowe umieszczone w misce