Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z rabarbarem i budyniem
Składniki temperatura pokojowa = do miski wsypać od razu mąkę tortową, proszek do pieczenia, cukier, kakao, dodać jajka, wlać olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko połaczyć na najwyższych obrotach z 3 minuty.
Forma silikonowa 28 cm, do formy dać ciasto, na wierzch ciasta rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 20 minut.
W czasie pieczenia przygotować budyń: 600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, 2 łyżkami masła, w 300 ml mleka wymieszać 2 budynie waniliowe i wlać do gotującego mleka, mieszać do zgęstnienia budyniu.
Budyń wylać na podpieczone ciasto i piec dalej 25-30 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał.
Forma silikonowa 28 cm, do formy dać ciasto, na wierzch ciasta rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 20 minut.
W czasie pieczenia przygotować budyń: 600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, 2 łyżkami masła, w 300 ml mleka wymieszać 2 budynie waniliowe i wlać do gotującego mleka, mieszać do zgęstnienia budyniu.
Budyń wylać na podpieczone ciasto i piec dalej 25-30 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał.