Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z truskawkami, szybkie i łatwe
Składniki temperatura pokojowa - do naczynia wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, kakao, wlać olej rzepakowy, mleko, wbić jajka i mikserem wszystko dokładnie połączyć na gładką masę.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, na wierzchu poukładać umyte, osuszone truskawki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-55 minut do suchego patyczka.
Z podanych składników utrzeć dość gęsty lukier i polać wierzch ciasta, w chłodnym miejscu wystudzić ciasto w formie.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, na wierzchu poukładać umyte, osuszone truskawki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-55 minut do suchego patyczka.
Z podanych składników utrzeć dość gęsty lukier i polać wierzch ciasta, w chłodnym miejscu wystudzić ciasto w formie.