gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Pączki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ciasta nie trzeba wyrabiać tylko mieszamy mikserem, przygotowane pieczemy w piekarniku.

Pączki z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki z piekarnika

 

 

  • 100 g grubego cukry do posypania
  • ok. 20 włoskich orzeszków w skorupkach
  • mąka do obtoczenia orzeszków
  • olej do zamoczenia orzeszków

 

Sposób przygotowania:

Pączki z piekarnika
Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól i cukier. Wymieszaj. Margarynę rozpuść w ciepłym mleku, przestudź i wlej do miski z mąką. Dodaj jedno jajko.Wszystko wymieszaj, mieszadłami miksera. Odkładamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Z ciasta wykrawaj szklanką kółeczka i przekładaj na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Orzechy zamocz w oleju i obtocz w mące - układaj na krążkach, lekko je dociskając.Jajko rozkłóć, posmaruj min powierzchnię pączków i posyp cukrem – pieczemy 25 minut w temp. 170˚C Po wyjęciu z pieca, z pączków usuwamy orzechy a w ich miejsce wkładamy po łyżce marmolady.
Pączki z piekarnika
Przygotowane ciasto rozwałkowujemy wycinamy kółka
Pączki z piekarnika
Na każde kółko nakładamy orzechy pieczemy
Pączki z piekarnika
Po upieczeniu wyciągamy z pączków orzechy
Pączki z piekarnika
W dziurę w usmażonym pączku kładziemy marmoladę