Sposób przygotowania:
Mini pączusie drożdżowe
Drożdże ucieramy z cukrem, dodajemy mleko i mąkę, dokładnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut.
Mąkę przesiewamy i dodajemy resztę składników wraz z zaczynem. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości. Ciasto wałkujemy i kieliszkiem wycinamy małe krążki.
Przykrywamy ściereczką na ok 20 minut. Smażymy w rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Usmażone pączki odkładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy i dodajemy resztę składników wraz z zaczynem. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości. Ciasto wałkujemy i kieliszkiem wycinamy małe krążki.
Przykrywamy ściereczką na ok 20 minut. Smażymy w rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Usmażone pączki odkładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)