Sposób przygotowania:
Mini pączuszki lekkie i puszyste
Drożdże dajemy do miseczki i wlewamy do nich letnią wodę. Dokładnie całość mieszamy i odstawiamy na około 5 minut.
Do wysokiej miski dajemy jajka, cukier oraz sól i wszystko ubijamy. Cały czas miksując dodajemy letnie mleko oraz drożdże. Następnie (zmieniamy końcówki w mikserze z tych do ubijania na te do wyrabiania ciasta) stopniowo dodajemy przesianą mąkę. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość za pomocą łyżeczki nabieramy porcje ciasta i wrzucamy je na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu kładziemy pączuszki na ręcznik papierowy, by pozbawić ich nadmiaru tłuszczu.
Następnie posypujemy je cukrem pudrem i podajemy.
Do wysokiej miski dajemy jajka, cukier oraz sól i wszystko ubijamy. Cały czas miksując dodajemy letnie mleko oraz drożdże. Następnie (zmieniamy końcówki w mikserze z tych do ubijania na te do wyrabiania ciasta) stopniowo dodajemy przesianą mąkę. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość za pomocą łyżeczki nabieramy porcje ciasta i wrzucamy je na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu kładziemy pączuszki na ręcznik papierowy, by pozbawić ich nadmiaru tłuszczu.
Następnie posypujemy je cukrem pudrem i podajemy.