Sposób przygotowania:
Pasztet z jajkiem
Łopatkę i podgardle gotujemy w osolonej wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. Po wystudzeniu mielimy dokładnie.
Do mięsa dodajemy startą cebulkę, jajka, tartą bułkę i mleko oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wyrabiamy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Połowę mięsa przekładamy do nasmarowanej masłem keksówki, układamy w rządku na środku jajka, przykrywamy resztą mięsa i dokładnie przyklepujemy.
Pieczemy ok 1,5 godziny w 180 stopniach.
Do mięsa dodajemy startą cebulkę, jajka, tartą bułkę i mleko oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wyrabiamy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Połowę mięsa przekładamy do nasmarowanej masłem keksówki, układamy w rządku na środku jajka, przykrywamy resztą mięsa i dokładnie przyklepujemy.
Pieczemy ok 1,5 godziny w 180 stopniach.
Justi2401