Sposób przygotowania:
Pasztet z jajkiem i ogórkiem konserwowymPASZTET
Mięso mielone mielimy. Bułkę maczamy w ciepłym mleku. Cebulę drobno siekamy.
PASZTET
Do mięsa mielonego dodajemy cebulę, przyprawy oraz odciśniętą bułkę i jajka. Całość dokładnie mieszamy, w prazie potrzeby doprawiamy mocniej do smaku.
PASZTET
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy. Ogórka kroimy na ćwiartki. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy wyłożonej papierem od pieczenia i mocno ubijamy, następnie układamy jajka na środek, a po boku układamy pokrojone ogóreczki. Całość przykrywamy pozostałą częścią masy mięsnej i dokładnie uciskamy.
PASZTET
Tak przygotowany pasztety smarujemy olejem i przyprawiamy na wierzchu dość obficie przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 60 min w temp. 180'C. Smacznego !!