Sposób przygotowania:
Mini przekąski Eli
Z wafli ryżowych wykroić foremkami po 4 różne kształty.Pierwsze 4 posmarować pasztetem,położyć po pół plasterka ogórka i pomidora i posypać posiekanym szczypiorkiem.Plastry sera przekroić na pół i wyciąć żągle.Ser nabić na wykałaczki (tak żeby powstały żagle) i wbić do łódeczek.Następne 4 wafle posmarować serkiem ziołowym,położyć po 4 półplastry rzodkiewki i posypać posiekanym szczypiorkiem.Następne 4 wafle posmarować majonezem.Salami pozwijać w ruloniki,położyć na posmarowanych waflach po dwa i udekorować paseczkami czewonej papryki i szczypiorkiem.Na ostatnie 4 wafle położyć plastry sera pleśniowego typu rokpol,pokrojone na ćwiartki winogrona i ćwiartki orzechów włoskich.Smacznego!
Agunia