eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Mini przekąski Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne przekąski ryżowe na jeden kęs.

Mini przekąski Eli

Składniki:

Mini przekąski Eli

 

  • 16 wafli ryżowych GOOD FOOD
  • 4 wykałaczki
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 1 łyżka pasztetu drobiowego
  • 4 plasterki zielonego ogórka
  • 4 plastry pomidora
  • 1 łyżka serka białego ziołowego
  • 2 rzodkiewki
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 8 plasterków cieńszego salami
  • 8 paseczków czerwonej papryki
  • 4 plasterki sera pleśniowego rypu rokpol
  • 12 różowych winogron
  • 4 ćwiartki orzecha włoskiego
  • 4 różnego kształtu foremki do wykrawania ciasteczek

Sposób przygotowania:

Mini przekąski Eli
Z wafli ryżowych wykroić foremkami po 4 różne kształty.Pierwsze 4 posmarować pasztetem,położyć po pół plasterka ogórka i pomidora i posypać posiekanym szczypiorkiem.Plastry sera przekroić na pół i wyciąć żągle.Ser nabić na wykałaczki (tak żeby powstały żagle) i wbić do łódeczek.Następne 4 wafle posmarować serkiem ziołowym,położyć po 4 półplastry rzodkiewki i posypać posiekanym szczypiorkiem.Następne 4 wafle posmarować majonezem.Salami pozwijać w ruloniki,położyć na posmarowanych waflach po dwa i udekorować paseczkami czewonej papryki i szczypiorkiem.Na ostatnie 4 wafle położyć plastry sera pleśniowego typu rokpol,pokrojone na ćwiartki winogrona i ćwiartki orzechów włoskich.Smacznego!