Sposób przygotowania:
Mini ptysie z bitą śmietaną i polewą czekoladową
1. Masło i wodę zagotować, dodać mąkę i mieszać, aż masa będzie odchodzić od naczynia. Zdjąć z ognia i pozostawić do przestudzenia. 2. Do przestudzonej masy dodać jajka, za każdym razem miksować. Ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej i wyciskać okrągłe kształty na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wielkości orzecha włoskiego, w sporych odległościach od siebie (urosną!) 3. Piec w 180st.C około 30 minut. Uchylić piekarnik i pozostawić do lekkiego przestudzenia. Wyjąć i wystudzić na kratce. 4. Nadzienie: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan – fix, dobrze zmiksować. Ostudzone ptysie nadziewać bitą śmietaną za pomocą szprycy cukierniczej. 5. Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Udekorować mini ptysie. Smacznego!