smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Rolada z brokułami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rolada z mięsa wieprzowego mielonego z brokułem i serem. Po upieczeniu kroimy w plastry jako dodatek do obiadu, Podajemy na ciepło.

Rolada z brokułami i serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada z brokułami i serem

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 brokuł
  • 100 g sera gouda
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rolada z brokułami i serem
Brokuły gotujemy około 3 minuty kroimy na drobne kawałki.. . Przygotować masę mięsną. Do mielonego mięsa dodać jajko,musztardę,papryki,majeranek, sól, pieprz i wymieszać do połączenia składników. Na folii aluminiowej rozkładamy masę , aby utworzyła prostokąt, a na niej ułożyć brokuły i posypać startym serem, zostawiając margines 2 cm z każdej strony. Zwinąć roladę i ułożyć w formie keksowej łączeniem do dołu. Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec aż mięso będzie miało ładny złoty kolor. 
Rolada z brokułami i serem
Przygotowanie mięsa i brokuła do zawinięcia w roladę.