Sposób przygotowania:
Rolada brokułowa z mięsem
Brokuł rozdzielamy na różyczki, wrzucamy do gotującej się osolonej wody na ok. 3min , aż zmięknie. Odcedzamy i studzimy. Drobniutko siekamy i zostawiamy na sitku, by woda idealnie odciekła. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i łyżeczkę soli, miksujemy. Wsypujemy powoli obie mąki i zmniejszamy obroty miksera do minimum. Do gładkiej masy dodajemy odsączony brokuł i mieszamy do połączenia. Całość wylewamy na wytłuszczoną, wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (37x25) i pieczemy w 180*C przez 15 min. Mięso przyprawiamy i odstawiamy na ok. 20 min. Na zeszkloną cebulę, dajemy mięso i mieszamy co jakiś czas. Gdy mięso będzie usmażone, wlewamy 200 ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się mięsa w wodzie, dajemy serek topiony i mieszamy do rozpuszczenia. Zagęszczamy mąką z wodą. Odstawiamy do zgęstnienia. Gdy ciasto brokułowe wyciągniemy z piekarnika, ściągamy je z blaszki z papierem do pieczenia, nakładamy farsz i zawijamy dość ciasno , wraz z papierem! kładziemy z powrotem na blaszkę i zapiekamy jeszcze ok. 10 min w 150*C. PO tym czasie kroimy w plastry i podajemy np. z ziemniakami .