Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycy z warzywami1
Ciecierzycę gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy mielimy.
2
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojone cebule i czosnek podsmażamy.
3
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy starte warzywa podsmażamy można podlać odrobiną wody doprawiamy solą, pieprzem, curry, majeranek, chilii, studzimy i później mielimy.
Razem z marchewką mielimy pomidory suszone.
4
Do masy dodajemy pozostałe przyprawy sok z cytryny wlewamy olej z pomidorów,koperek i zółtka mieszamy
5
Do masy dodajemy ubite białka mieszamy masę.
6
Masę dzielimy na pół do jednej dodajemy młody jęczmień mieszamy
7
Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą .Na spód dajemy zielona masę na to wykładamy resztę masy wyrównujemy .
Górę spryskujemy olejem.
8
Pasztet wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st nakrywamy folią i pieczemy około 20 minut następnie odkrywamy i pieczemy około 40 minut na złoty kolor
Pasztet studzimy.
9
Zimny pasztet kroimy w plastry i podajemy z kromką chleba.
POLECAM!!!
gusia1000