Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycy z warzywami1

Ciecierzycę gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy mielimy.
2

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojone cebule i czosnek podsmażamy.
3

Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy starte warzywa podsmażamy można podlać odrobiną wody doprawiamy solą, pieprzem, curry, majeranek, chilii, studzimy i później mielimy.
Razem z marchewką mielimy pomidory suszone.
4

Do masy dodajemy pozostałe przyprawy sok z cytryny wlewamy olej z pomidorów,koperek i zółtka mieszamy
5

Do masy dodajemy ubite białka mieszamy masę.
6

Masę dzielimy na pół do jednej dodajemy młody jęczmień mieszamy
7

Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą .Na spód dajemy zielona masę na to wykładamy resztę masy wyrównujemy .
Górę spryskujemy olejem.
8

Pasztet wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st nakrywamy folią i pieczemy około 20 minut następnie odkrywamy i pieczemy około 40 minut na złoty kolor
Pasztet studzimy.
9

Zimny pasztet kroimy w plastry i podajemy z kromką chleba.
POLECAM!!!
gusia1000