Sposób przygotowania:
Mini serniczki z karmelem
Spód: Herbatniki mielimy, dodajemy roztopione masło i cynamon. Mieszamy aż składniki ładnie się połączą.Ser: Ser mielimy, dodajemy cukier i aromat. Mieszamy aż powstanie gładka masa.Karmel: Na suchą patelnię wsypujemy cukier. Dodajemy wodę i masło. Trzymamy na lekkim ogniu aż składniki połączą się. Gdy cukier zacznie się karmelizować zestawiamy z ognia i mieszamy masę. Gdy nabierze odpowiedniego "karmelowego" koloru dodajemy lekko podgrzaną kremówkę i stawiamy znów na lekki ogień. Mieszamy dokładnie by nie było grudek i lekko odparowujemy karmel.Na dno silikonowej foremki wkładamy po łyżeczce herbatników i lekko ugniatamy. Wlewamy masę serową do 2/3 wysokości foremki. Pieczemy w temp. 150 C około 45 min. Po wystygnięciu wyjmujemy z foremki i na każdym serniczku zostawiamy łyżeczkę karmelu.
marietta