Sposób przygotowania:
Mini szarlotki w bezowych czapeczkach
Kruche ciasto : do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki margaryny. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę Jabłka obieramy i ucieramy na tarce. Następnie podsmażamy w garnku z łyzką cukru i odrobiną cynamonu. W międzyczasie podlewamy aby się nie przypaliły. Uzyskaną masę układamy na kruchym cieście i pieczemy w 180 C około 35-40 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę trzepaczką Triblade ,dodając stopniowo cukier. Pod koniec delikatnie mieszamy szpatułką z przesianą skrobią i cukrem pudrem. Układamy na cieście i suszymy bezę w 60-70 C około 1,5 - 2 godzin. Podajemy na ciepło.