Sposób przygotowania:
Mini tarty z gruszką i malinami
Ciasto: 1.Na stół wsypujemy mąki dwa rodzaje. 2. Dodajemy posiekana margarynę. 3. Cukier puder. 4. Żółtka. 5. Zagniatamy ciasto i dzielimy na połowę wstawiamy do lodówki na godzinę 6. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Masa gruszkowa : 2 kg gruszek obieramy wycinamy gniazda i ścieramy na grubych oczkach ( starkowałam maszynką ) Gruszki starkowane i odciśnięte z soku wkładamy do garnka dodajemy oba cukry i przesmażamy je . Przesmażony mus z gruszek kładziemy w małe tarty zapełniając środek - musi być ostudzony już . Śmietana: Miksujemy śmietanę na sztywno dodajemy maliny i miksujemy zmienia się kolor i smak :) Szprycą do wyciskania masy dekorujemy nasze tarty na mus gruszkowy wyciskamy różne wzorki dekorujemy serduszkiem czekoladowym .