Sposób przygotowania:
Mini torcik truskawkowe serduszko
Oddzielamy żółtka od jajek i ucieramy osobno żółtka z połową cukru. W osobnym naczyniu ubijamy białka stopniowo dodając resztę cukru. Mieszamy razem powstałe masy i przesiewamy do nich obie mąki i delikatnie mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do 200 C i pieczemy ciasto na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 15 minut.
Truskawki smażymy z 3 łyżkami cukru. Odlewamy nadmiar soku. studzimy i łączymy z budyniem. Margarynę ucieramy. Jajko ubijamy z 1 łyżką cukru, dodajemy margarynę i cały czas ucieramy. Dodajemy stopniowo truskawki.
Upieczony biszkopt wyjmujemy do ostygnięcia i wykrajamy foremkami do kanapek kształt serduszek. Na połowie serduszek nakładamy masę kremową i na to dajemy plasterki świeżych truskawek, a następnie kolejną wartswę biszkoptu. Na nim układamy plasterki truskawek i posypujemy cukrem pudrem.
Nagrzewamy piekarnik do 200 C i pieczemy ciasto na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 15 minut.
Truskawki smażymy z 3 łyżkami cukru. Odlewamy nadmiar soku. studzimy i łączymy z budyniem. Margarynę ucieramy. Jajko ubijamy z 1 łyżką cukru, dodajemy margarynę i cały czas ucieramy. Dodajemy stopniowo truskawki.
Upieczony biszkopt wyjmujemy do ostygnięcia i wykrajamy foremkami do kanapek kształt serduszek. Na połowie serduszek nakładamy masę kremową i na to dajemy plasterki świeżych truskawek, a następnie kolejną wartswę biszkoptu. Na nim układamy plasterki truskawek i posypujemy cukrem pudrem.