Sposób przygotowania:
Mini torciki śmietankowo- truskawkowe
Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier oraz po jednym żółtku, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na blachę (25x40 cm.) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Z ostudzonego biszkoptu wycinamy metalową obręczą ( 9 cm.) osiem krążków.
Śmietanę ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy cukier oraz wlewamy powoli likier truskawkowy.
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, pozostawiamy na chwilę żeby napęczniała, lekko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej.
Ostudzoną dodajemy do masy śmietanowej, delikatnie miksujemy. Krążki biszkoptu smarujemy dżemem truskawkowym oraz masą śmietanową.
Krążki układamy jeden na drugim, po dwa na każdy torcik.
Boki każdego torcika smarujemy masą śmietanową, podłużne biszkopty kroimy na pół, obkładamy nimi torciki, związujemy wstążką. Pozostałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch torcików, przed podaniem dekorujemy posypką cukrową.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Z ostudzonego biszkoptu wycinamy metalową obręczą ( 9 cm.) osiem krążków.
Śmietanę ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy cukier oraz wlewamy powoli likier truskawkowy.
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, pozostawiamy na chwilę żeby napęczniała, lekko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej.
Ostudzoną dodajemy do masy śmietanowej, delikatnie miksujemy. Krążki biszkoptu smarujemy dżemem truskawkowym oraz masą śmietanową.
Krążki układamy jeden na drugim, po dwa na każdy torcik.
Boki każdego torcika smarujemy masą śmietanową, podłużne biszkopty kroimy na pół, obkładamy nimi torciki, związujemy wstążką. Pozostałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch torcików, przed podaniem dekorujemy posypką cukrową.
zbysiowa
bogusia82
Magdalena88
niezły kąsek