Sposób przygotowania:
Mini torciki z herbatników
Żółtka oddzielamy od białek,następnie żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę dodając serek mascarpone.Ucieramy aż powstanie gładki, jednolity krem.
Krem dzielimy na dwie części.
Porzeczki czerwone miksujemy z cukrem na mus.
Do jednej części kremu dodaje zmiksowane z cukrem czerwone porzeczki.
Kremem z musem porzeczkowym przekładam kruche herbatniki jeden na drugi.
Wierzch obkładam krem bez musu dodając trochę kremu z musem i lekko mieszam aby powstały delikatne fale.
Ozdabiam porzeczkami czarnymi i czerwonymi oraz bitą śmietaną i bezikami.
Torciki wkładam na co najmniej 2 - 3 godziny do lodówki, ciasteczka wtedy zmiękną i torciki są smaczne mięciutkie.
Krem dzielimy na dwie części.
Porzeczki czerwone miksujemy z cukrem na mus.
Do jednej części kremu dodaje zmiksowane z cukrem czerwone porzeczki.
Kremem z musem porzeczkowym przekładam kruche herbatniki jeden na drugi.
Wierzch obkładam krem bez musu dodając trochę kremu z musem i lekko mieszam aby powstały delikatne fale.
Ozdabiam porzeczkami czarnymi i czerwonymi oraz bitą śmietaną i bezikami.
Torciki wkładam na co najmniej 2 - 3 godziny do lodówki, ciasteczka wtedy zmiękną i torciki są smaczne mięciutkie.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justyna.;)