Sposób przygotowania:
Mini torciki serowo-jabłkowe
Składniki na kruche ciasto siekamy ze sobą, a następnie zagniatamy i gotowe odkładamy do zamrażarki na 20 minut. Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony biały ser, budyń w proszku oraz przestudzone masło. Białka ubijamy i łączymy z masą serową. Ciasto z zamrażarki dzielimy na dwie części. Jedną ponownie chowamy, drugą wałkujemy i przenosimy do tortownicy o śr. 28 cm. Dogniatamy do spodu i dziurkujemy widelcem. Wylewamy masę serową i wstawiamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika. Pieczemy ok 35 minut. W tym czasie z mleka, cukru i proszku gotujemy budyń wg wskazówek na opakowaniu. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do jabłecznika, łączymy z ugotowanym budyniem. Drugą część ciasta wałkujemy również na wielkość tortownicy, wykładamy spód i dziurkujemy. Wylewamy masę budyniowo- jabłkową i posypujemy pokruszonymi kromkami chałki. (Pokruszyłam je za pomocą robota.) Wstawiamy do piekarnika i również pieczemy ok 35 minut. Z przestudzonych ciast wykrawamy metalową obręczą krążki. Każdy serowy smarujemy gotową masą kajmakową waniliową i przykładamy krążkiem jabłkowym. Posypujemy cukrem pudrem i szczyptą cynamonu.
zbysiowa
rzelkazag
Dziękuję :)