Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Mini zapiekanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można podawać na gorąco bez zapiekania

Mini zapiekanki  z pieczarkami

Składniki:

Mini zapiekanki z pieczarkami

 

  • Mąka przenna 1 łyżeczka Śmietana 3 łyżki Ser Żółty 4 łyżki Sól Pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mini zapiekanki z pieczarkami
Oczyszczone i wypłukane pieczarki pokrajać w plasterki. Pokrajaną cebulę usmażyć na połowie ilości tłuszczu, dodać pieczarki, kilka łyżek wody, posolić i dusić pod przykryciem ok 20 min, opruszyć mąką, wymieszać, dodać śmietankę i rozmącone jajo, doprawić solą i pieprzem. Bułki pokrajać na kromki, posmarować resztą tłuszczu, nałożyć masę pieczarkową , posypać serem. Wstawić do gorącego piekarnika na ok 10 min, Podawać na gorąco.