Sposób przygotowania:
Bułka królewska
Ciasto: Mąkę przesiać, dodać soli i oregano, pokruszyć drożdże, dodać ciepłej, ale nie gorącej wody i dobrze wymieszać. Ciasto wyrabiać tak długo, aż przestanie się kleić do palców. W razie potrzeby dodać mąkę albo wodę. Odstawić do wyrośnięcia.
Sos: Koncentrat pomidorowy wymieszać z odrobiną wody i zalać usmażoną wcześniej cebulę. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Kiedy ciasto wyrośnie, formować bułki, posmarować je sosem, posypać startym serem i na wierzch dodać uprażone pestki dyni.
Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Sos: Koncentrat pomidorowy wymieszać z odrobiną wody i zalać usmażoną wcześniej cebulę. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Kiedy ciasto wyrośnie, formować bułki, posmarować je sosem, posypać startym serem i na wierzch dodać uprażone pestki dyni.
Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.