iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Mini torcik serducho

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taki torcik jest bardzo prosty w wykonaniu, a wygląda bardzo efektownie. Może być niezwykłym prezentem dla ukochanej osoby.

Mini torcik serducho

Składniki:

Mini torcik serducho

Biszkopt

Masa

  • 1/2 litra śmietany kremówki,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 1/2 słoika dżemu truskawkowego,
  • 1 szklanka kompotu truskawkowego,
  • barwnik różowy.

Sposób przygotowania:

Mini torcik serducho

ETAP 1:

Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy. Do ubitych białek dodajemy stopniowo żółtka. Ukręcamy dalej.

Olej rozgrzewamy i dodajemy kakao, studzimy. Do masy białkowej dodajemy mąkę i wystudzony olej z kakao. Masę wylewamy na prostokątną blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy duży biszkopt w temp. 170 stopni przez 30 minut. Po wyjęciu studzimy, wycinamy serca foremką trzy razy. Ubijamy śmietanę, z cukrem pudrem.

Do połowy dodajemy barwnik spożywczy. Placki nasączamy kompotem, smarujemy dżemem i przekładamy masami. Dekorujemy kleksami śmietany.