frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Mintaj smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryby są zdrowe i powinno się je często przygotowywać na obiad. Ja przyrządziłem mintaja panierowanego tylko w mące.

Mintaj smażony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mintaj smażony

 

  • ryby typu mintaj 300 g
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy 1łyżeczka
  • przyprawa ziołowa do ryb 1 /2 łyżeczki
  • olej rzepakowy do smażenia 1/2 szklanki
  • mąka do panierowania

Sposób przygotowania:

Mintaj smażony
Rybę mintaja opłukać i rozmrozić jeżeli mamy mrożoną. Osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać ziołami, solą i pieprzem cytrynowym. Odłożyć na 10 minut do lodówki, wyjąć i panierować w mące z obu stron. Rozgrzać patelnię z olejem rzepakowym i włożyć kawałki ryby, smażyć na złoty kolor z obu stron.

Wyjąć na ręcznik papierowy aby osączyć z tłuszczu. Podawać z kapustą zasmażaną lub inną sałatą.
Mintaj smażony
Rybę opłukać,rozmrozić i panierować w mące
Mintaj smażony
Przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem
Mintaj smażony
smażyć na złoty kolor i odwrócić na drugą stronę

Tagi:

danie ryba mintaj