Sposób przygotowania:
Mintaj smażony
Rybę mintaja opłukać i rozmrozić jeżeli mamy mrożoną. Osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać ziołami, solą i pieprzem cytrynowym. Odłożyć na 10 minut do lodówki, wyjąć i panierować w mące z obu stron. Rozgrzać patelnię z olejem rzepakowym i włożyć kawałki ryby, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wyjąć na ręcznik papierowy aby osączyć z tłuszczu. Podawać z kapustą zasmażaną lub inną sałatą.
Wyjąć na ręcznik papierowy aby osączyć z tłuszczu. Podawać z kapustą zasmażaną lub inną sałatą.
![Mintaj smażony Mintaj smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-smazony-532457.jpg)
![Mintaj smażony Mintaj smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-smazony-532458.jpg)
![Mintaj smażony Mintaj smażony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-smazony-532459.jpg)