Sposób przygotowania:
Kotlet z karkówki
Karkówkę bez kości podzielić na 6 kotletów około 3 cm grubości, włożyć do woreczka i tłuczkiem dobrze rozbić na dość cienkie kotlety.
Jajka dokładnie roztrzepać widelcem z solą ziołową, granulowanym czosnkiem i grubo mielonym pieprzem. do jajek włożyć rozbite kotlety i zostawić na 30 minut.
Kotlety panierować w tartej bułce i na gorącym tłuszczu smażyć rumiane z każdej strony.
Kotlety podawać z czym się lubi, również są dobre na zimno do pieczywa.
Jajka dokładnie roztrzepać widelcem z solą ziołową, granulowanym czosnkiem i grubo mielonym pieprzem. do jajek włożyć rozbite kotlety i zostawić na 30 minut.
Kotlety panierować w tartej bułce i na gorącym tłuszczu smażyć rumiane z każdej strony.
Kotlety podawać z czym się lubi, również są dobre na zimno do pieczywa.

