gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane filety z mintaja w panierce z płatków kukurydzianych podaję jako jedno z dań wigilijnych.

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych

Składniki:

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych

ETAP 1:

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych
Rozmrożone kawałki ryby przyprawiamy z obu stron.

Filet z mintaja rozmrażamy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody.

Filety kroimy na kawałki i przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i przyprawą do ryb.

ETAP 2:

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych
Płatki kukurydziane wsypujemy do rozdrabniacza i mielimy.

Płatki kukurydziane mielimy na drobno w rozdrabniaczu.

ETAP 3:

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych
Filety z mintaja maczamy w jajku i panierujemy.

Przyprawioną rybę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w płatkach.

ETAP 4:

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych
Rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Kawałki ryby w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu.