Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mintaj w panierce ze skórka pomarańczową podany z kasza świetnie pasuje na piątkowy obiadek

Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Rybę bez tafli lodu dokładnie osuszamy i nacieramy pieprzem i solą. Na jednym talerzu przygotowujemy jajko które roztrzepujemy a na drugim talerzu mieszamy bułkę tartą z mąką. Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem masła. Mintaja panierujemy w bułce z mąką a następnie w jajku, tak przygotowane rybki smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy posypując skórką pomarańczową, z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i z kaszą jęczmienną.
Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową
rybki nacieramy solą oraz pieprzem z dwóch stron
Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową
przygotowujemy panierki z maki i bułki oraz jajka
Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową
rybkę naszą obtaczamy w bułce z mąką a następnie w jajku
Mintaj w panierce ze skórką pomarańczową
opanierowane rybki smażymy na rozgrzanym tłuszczu