Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z mintaja w panierce wg REniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filety w panierce z bułki tartej są popularne i smaczne

Filet z mintaja w panierce wg REniz

Składniki:

Filet z mintaja w panierce wg REniz

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja w panierce wg REniz
Filety umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przekroić na pół, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Jajko wybić na talerz, dodać szczyptę soli i roztrzepać widelcem. Przygotowane filety z ryby oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.