pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Mintaj w porze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mało kaloryczne, dobre :) polecam

Mintaj w porze

Składniki:

Mintaj w porze

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w porze
Filety z mintaja pokroić w kostkę. Skropić to sokiem z cytryny, posypać solą i łyżeczką VEGETY. Zawinąć ją do folii spożywczej i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Umyć wszystkie laski pora. Pokroić je w tzw. talarki i na 2- 3 łyżkach oliwy zeszklić na patelence. Dodać do tego liść laurowy, łyżeczkę VEGETY, polać 3 łyżkami wody i dusić aż stanie się miękka. Rybę obtoczyć w mące. Dać na patelenkę i zrumienić. Dodać ją następnie do porów i dusić do miękkości. Całość dać na osobny talerzyk.
Można tę rybę podawać z ziemniakami jako dodatek lub samą. 

Tagi:

mintaj dania