gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane danie podaję jako ciepły dodatek do kolacji. Polecam, szybkie i smaczne danie. Mojej rodzinie bardzo smakowało.

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym

Składniki:

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym

ETAP 1:

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym
Rozmrożonego mintaja przyprawiamy z obu stron.

Filet z mintaja rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.

ETAP 2:

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy przez chwilę.

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy przez chwilę (na oliwie).

ETAP 3:

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym
Do cebuli dodajemy pokrojonego na kawałki mintaja.

Przyprawiony płat ryby kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli. Smażymy mieszając.

ETAP 4:

Mintaj z cebulą w sosie pomidorowym
Do ryb i cebuli dodajjemy pomidory z cebulą.

Następnie wlewamy pomidory z cebulą. Mieszamy, dusimy pod przykryciem, aż sos zacznie się robić gęsty (co chwilę mieszamy). Na koniec doprawiamy do smaku. Danie wykładamy na miseczki, podajemy gorące.